Біздің мекен-жай Қазақстан Республикасы Қостанай облысы Арқалық қаласы Абай даңғылы 23 үй 8 (71430) 7-14-62 "Сенім телефоны: 8 (71430) 7-66-08. Қостанай облысы әкімдігінің Білім басқармасы «Нәзипа Құлжанова атындағы Торғай гуманитарлық колледжі» жатақханасында бос орын саны: 24, төлем ақысы айына 12 000 теңгені құрайды.

«Ас – адамның арқауы» дейді халқымыз. Сол айтқандай-ақ, денсаулықты сақтау дұрыс тамақтанудан басталады. Тамақтағы қоректік заттар сапасы жағынан адам организмінің мұқтажын өтеуі қажет. әсіресе тамақ нормасын әркім өз ақылымен мөлшерлеуі тиіс. Әрине, дастарқандағының бәрін тауыса ішіп-жеу мақсат емес. Тамақтану мәдениеті дегеніміз – бір қалыпты тамақтану, тағамдардың әр түрлі болуы, қай кезде және қандай мөлшерде ішіп-жей білу. 

Мақсаты:

  1. Адамның өміріндегі астың маңызды рөлін түсіндіру, дұрыс

Тамақтанудың денсаулық үшін пайдасын түсіндіру.

  1. Студенттердің білімін, ой – өрістерін, тілдерін, ойлау, таным-

дық қабілеттерін дамыту.

  1. Денсаулық сақтауға, салауатты өмір сүруге тәрбиелеу.Бүгінгі жоспар бойынша үйренетін жұмысымыз хворост пісіру.

Қажетті заттар:2 жұмыртқа - 4-10 ас қасық қант,3-4 ас қасық сұйық май - 0,5 шəй қасық тұз - 0,5 шəй қасық сода+уксус - 5-6 стақан ұн (егерде қамыр қолға жабысып жатса, тағы да ұн қосамыз) - ванилин (міндетті емес)

  1. Қолға жабыспайтын жұмсақ қамыр илеп, 20 минутқа бетің жауып қоямыз.
  2. Сосын үстелге ұн сеуіп, қамырды қалаған жұқалықта жайып (1 см немесе одан да жұқа) тіктөртбұрыш қылып кесеміз.Əр төртбұрыштың ортасын кесіп, қамырдың бір шетін тесіктен өткіземіз.Хворосты әр түрлі түрде кесуге болады.
  3. Қызып тұрған жеткілікті мөлшердегі майға екі жағын пісіріп аламыз. Сонымен бүгінгі менің көздеген мақсатым – тамақтануды тиімді ұйымдастыру, азықты толық пайдалану, тағамды дәмді дайындау және дұрыс сақтау; тағамды сәнді әшекейлеп, дастарханды дұрыс әзірлеуді үйрену. Хворост дайын. Асыңыз дәмді болсын!

Н.Құлжанова атындағы Торғай

гуманитарлық колледжі

жатақханасының тәрбиешісі,      

үйірме жетекшісі: Бирмаканова Ж.Х.